Світ

Нідерланди придбають мобільні радари для України

Нідерланди придбають мобільні радари для України

Фото: Міноборони Нідерландів

Підписання контракту на купівлю радарів для України

Нідерланди передадуть 51 радар Україні в останньому кварталі 2024 року. Вони надходитимуть поетапно.

Нідерланди купують для України мобільні радари, які будуть передані до кінця поточного року. Про це повідомив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс у соцмережі Х в середу, 21 серпня.

Росія безсовісно атакує безпілотниками. Надійна протиповітряна оборона має життєво важливе значення. Тому ми закуповуємо для України 51 мобільний радар. Постачальником цих радарів є нідерландська компанія Robin Radar Systems. Цього року вони будуть в Україні, – написав він.

На сайті міністерства зазначається, що системи здатні виявляти невеликі безпілотники та відрізняти їх від птахів. Унікальною особливістю радарів є те, що вони виконують свою роботу на мобільній платформі.

Зазначено, що радари стежать за навколишнім середовищем на предмет присутності ворожих безпілотників, навіть на великій швидкості.

“Оскільки система виявлення є мобільною, противнику складніше знайти радар, а отже, складніше його нейтралізувати. Це дає можливість безперервно виявляти, а потім знищувати ворожі безпілотники”, – йдеться у повідомленні.

Очікується, що Нідерланди передадуть 51 радар Україні в останньому кварталі 2024 року. Вони надходитимуть поетапно.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 4 =

Back to top button