Україна

Президент анонсував рішення для підтримки бізнесу


Президент анонсував рішення для підтримки бізнесу

Міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на “білий” бізнес. А також передбачаються додаткові державні кроки щодо детінізації бізнесу.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що під час зустрічі з урядовцями було узгоджено необхідність ухвалення конкретних рішень для підтримки економіки, збереження робочих місць та детінізації. Про це він сказав у вечірньому зверненні 21 серпня.

“Провів тривалу, дуже детальну нараду з урядовцями та представниками Верховної Ради. Кілька питань. Плануємо рішення, які треба ухвалити для підтримки наших Сил оборони. А також для підтримки економічної активності в країні. Щоб ми могли не лише зберегти робочі місця, а й дати українській економіці більше можливостей, більше потенціалу зростання”, – зазначив він.

За словами Зеленського, на нараді з урядовцями обговорювалися висновки після зустрічей із підприємцями в областях.

“Усі деталі представить уряд, коли відповідні проєкти рішень будуть підготовлені. Але вже можна сказати, що домовилися з урядом: міністри шукатимуть альтернативні рішення, без тиску на “білий” бізнес. А також домовилися про додаткові державні кроки щодо детінізації”, – заявив президент.

Також під час зустрічі з урядовцями обговорено роботу з партнерами щодо наближення реальних рішень про обіцяні 50 мільярдів доларів від заморожених російських активів.

“Багато було вже політичних заяв від партнерів. Багато й зараз звучить щодо цього. Але нам потрібен реальний механізм. Потрібно, щоб кошти від активів агресора працювали на реальну допомогу захисту від агресора, щоб все це працювало заради України й українців уже найближчими місяцями. Занадто довго тривають відповідні дискусії, і нарешті потрібні рішення”, – зауважив глава держави.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у Кропивницькому обговорив із підприємцями питання підтримки бізнесу.

Раніше повідомлялося, що в Україні понад 5 тисяч підприємців отримають від держави мікрогрантів на суму 1,2 мільярда гривень.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 9 =

Back to top button