Україна

Підсумки 20.08: Заборона росцеркви і котел у РФСюжет


Підсумки 20.08: Заборона росцеркви і котел у РФ

Верховна Рада заборонила російську церкву в Україні; ЗСУ можуть оточити 3 тисяч росіян на Курщині. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Рада заборонила російську церкву в Україні

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкт про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, що пов’язані з Росією. Закон набере чинності через 30 днів з дня його опублікування. Але окрім одного пункту – згідно нього громади УПЦ МП матимуть дев’ять місяців на те, щоб розірвати зв’язки з РПЦ.

ЗСУ можуть оточити 3 тисяч росіян на Курщині – ЗМІ

Українські війська близькі до оточення російських підрозділів на річці Сейм у Курській області. В полон можуть потрапити до 3000 росіян, повідомляє Bild. З 16 серпня українські війська почали підривати мости через Сейм на півночі Глушківського району Курської області. Це може відрізати угруповання ЗС РФ, оскільки район із заходу та півдня оточений територією України. До річки Сейм та закриття котла ЗСУ залишилося 5 км. Тим часом супутникові знімки свідчать, що понтонна переправа, збудована російськими військовими через річку Сейм, зникла. Поруч із місцем, де вона була, піднімається дим. 

Уряд затвердив Національний кешбек

Українці зможуть отримати компенсацію за купівлю українських продуктів. Програму Національного кешбеку затвердив Кабмін. Програма дозволить отримувати до 3 тисяч гривень компенсації щомісяця за купівлю товарів українського виробництва. Відшкодування можна буде отримати через Дію та витратити на комунальні послуги, армію, військові облігації або поповнення мобільного рахунку тощо. Програма для споживачів стартує 2 вересня.

Зеленський анонсував посилення ППО

Протиповітряну оборону України буде посилено для захисту від атак російських агресорів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Він обговорював роботу з партнерами над ППО та новими системами для України. “Ми готуємо посилення”, – підкреслив глава держави.

Росія створила нові угрупування військ

Країна-агресор Росія створила три нові угруповання військ – Білгород, Брянськ та Курськ. “Тепер у прикордонні стоятимуть три нові тимчасові оперативно-стратегічні об’єднання ЗС РФ. Вони відповідатимуть за захист громадян та територій від атак дронів та інших засобів нападу”, – повідомляють росЗМІ.

Росіяни обстріляли дитяче кафе на Запоріжжі: помер підліток

Російські війська завдали удару по дитячому кафе у Малокатеринівці Запорізької області. Внаслідок атаки поранення отримали троє дітей та 18-річна дівчина. Невдовзі один з поранених – 15-річний хлопець помер у лікарні. Внаслідок обстрілу в самому кафе та на відкритій території виникла пожежа. Вогонь охопив загалом 50 кв. м. Загорання ліквідували.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 1 =

Back to top button