Україна

Удари вглиб РФ: Зеленський дав послам завдання


Удари вглиб РФ: Зеленський дав послам завдання

Дозволи на далекобійні удари – ключове захисне рішення, яке повинне підтримати наших воїнів. І це стосується роботи передусім українських дипломатів.

Президент Володимир Зеленський закликав українських дипломатів працювати над тим, щоб західні партнери розширювали дозвіл використовувати передану ними далекобійну зброю для ударів по території Росії. На цьому глава держави наголосив у понеділок, 19 серпня, на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє пресслужба ОП.

За словами Зеленського, якби Захід не встановив обмеження на застосування зброї на території Росії, “ми не потребували б фізичного заходу, зокрема, на Курщину заради захисту наших українських громадян у прикордонні та знищення російського потенціалу агресії”.

“Російські військові бази й російські військові аеродроми, російська логістика та інші військові об’єкти, чиє існування дає змогу Путіну ухилятися від пошуку миру, є цілком справедливими цілями для наших Сил оборони”, – підкреслив він.

Зеленський додав, що Україна потребує достатньої далекобійності, аби захищатись від російських ракет і керованих авіабомб, а також перекидання російських військ і тиску на ключових фронтових напрямках.

“Зараз це ключове захисне рішення, яке повинне підтримати наших воїнів. І це стосується роботи передусім наших дипломатів, вас та інших представників України в Америці, у Великій Британії, у Франції, у Німеччині й також у тих країнах, які здатні самі або впливаючи на партнерів розв’язати питання щодо далекобійності”, – заявив Зеленський.

На його думку, реакція російської влади на події на Курщині свідчить, що “немає жодної раціональної причини не давати нам бути справді міцними, справді далекобійними”.

Нагадаємо, у Пентагоні пояснили заборону на удари вглиб РФ тим, що Росія може відповісти на перетин “червоних ліній” у майбутньому.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + seven =

Back to top button