Україна

Укргідроенерго очікує 200 млн євро для відновлення двох ГЕС


Укргідроенерго очікує 200 млн євро для відновлення двох ГЕС

Надходження коштів очікують у рамках кредитної угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) й урядом Італії.

У ПрАТ Укргідроенерго повідомили, що компанія готується до використання EUR200 млн, надходження яких очікують у рамках кредитної угоди між Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) й урядом Італії.

Зазначається, що під час зустрічі гендиректора Укренерго Ігоря Сироти з послом Італії в Україні Карло Формоза головною темою стало обговорення підтримки італійською стороною відновлення української гідроенергетики в рамках кредитної угоди між ЄБРР й урядом Італії, що передбачає виділення EUR200 млн для відновлення ГЕС Укргідроенерго, пошкоджених унаслідок ракетних обстрілів.

Карло Формоза підтвердив готовність Італії надати фінансову підтримку пошкодженим українським ГЕС і ГАЕС.

“Ми розуміємо важливість цієї інфраструктури для України й вражені героїзмом українських енергетиків, які продовжують працювати в умовах надзвичайних викликів. Ми будемо активно сприяти реалізації проєктів з відновлення”, – зазначив посол Італії.

Компанія зазначає, що сторони підтвердили своє прагнення до посилення співпраці й визначили пріоритетні напрями для спільних енергетичних проєктів.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) схвалив кредит під державну гарантію на суму до 200 млн євро для Укргідроенерго. Кредит складається з двох частин: до 150 млн євро на постачання критично важливого обладнання для Дніпровської та Середньодніпровської ГЕС і до 50 млн євро – на екстрену підтримку ліквідності Укргідроенерго. Також, що кредитна лінія буде розділена на два транші до 100 млн євро кожен: один з них фінансуватиметься ЄБРР, другий – за рахунок коштів, авансованих Італією.

ЄБРР назвав необхідну суму інвестицій на відновлення України

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three + ten =

Back to top button