Світ

Бійці РФ на Курщині отримують менше, ніж на війні в Україні – ЦПД

Бійці РФ на Курщині отримують менше, ніж на війні в Україні - ЦПД

Фото: Пропаганда Кремля (ілюстративне фото)

У ЦПД порівняли виплати російським військовим

Також учасники КТО в Курській області не отримають статусу ветеранів бойових дій, який передбачає певні пільги та соціальні гарантії.

Військові РФ, які проводять в Курській області так звану КТО (контртерористичну операцію) отримують менше, ніж ті, хто бере участь у війні на території України. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко.

За його словами, при пораненні військовослужбовець, залучений до КТО, отримає всього 100 тисяч рублів, тоді як учасник СВО може розраховувати на 3 мільйони рублів.

Як зазначив керівник ЦПД, якщо військовий РФ на КТО гине – за це платять 600 тисяч рублів. Коли гине військовий, який залучений у війні на території України, за нього належить 5 мільйонів рублів.

Крім того, учасники КТО в Курській області не отримають статусу ветеранів бойових дій, який передбачає певні пільги та соціальні гарантії.

Нагадаємо, російське військове командування перекинуло до Курської області угруповання з 5 тисяч військових з лінії фронту в Україні.

Зеленський: Досягаємо поставлених цілей на Курщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × three =

Back to top button