Україна

Зеленський закликав партнерів прискорити постачання зброї


Зеленський закликав партнерів прискорити постачання зброї

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповідав президенту як щодо ситуації на сході України, так і щодо операції в Курській області, стосовно “обмінного фонду” та комплектації бригад ЗСУ.

Президент Володимир Зеленський повідомив про просування ЗСУ у Курській області РФ та закликав міжнародних партнерів пришвидшити постачання озброєння. Про це він заявив у вечірньому відеозверненні у неділю, 18 серпня.

Так, Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповідав як щодо ситуації на сході України, так і щодо операції в Курській області, стосовно “обмінного фонду” та комплектації бригад ЗСУ.

“По всіх напрямках наші хлопці – ви молодці. Але щодо постачання від наших партнерів потрібне пришвидшення. Ми дуже просимо. У війни немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна вчасна логістика оголошених пакетів. Особливо я звертаюсь зараз до Сполучених Штатів, до Великої Британії, до Франції”, – зазначив президент.

Окрема глава держави зауважив, що протягом усього часу цієї війни Велика Британія демонструє справжнє лідерство: і в зброї, і в політиці, і в підтримці життя українського суспільства. Пояснивши, що це те, що дійсно відповідає “силі Британії”.

“Але зараз, на жаль, ситуація уповільнилась. Ми будемо говорити, як це виправити. Бо далекобійність для нас дійсно принципова річ”, – додав Зеленський.

Раніше ми повідомляли, що українські війська, певно, використовували британські танки Challenger 2 під час наступу на території Курської області.

Також стало відомо, що прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер доручив Раді національної безпеки країни розробити план розширеної підтримки України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × 1 =

Back to top button