Події

#ЦПД_пояснює: ⚡️Парламент Таїланду обрав Прем’єр-міністром 37-річну лідерку парт…

#ЦПД_пояснює:

⚡️Парламент Таїланду обрав Прем’єр-міністром 37-річну лідерку партії Pheu Thai Петонгтарн Чинават, яка стала наймолодшою очільницею уряду в історії країни. Вона є донькою колишнього Прем’єр-міністра та впливового бізнесмена Таксина Чинавата, якого відсторонили від влади під час військового перевороту у 2006 році.

▫️ У країні очікують, що це призначення може покласти край багаторічному періоду політичної нестабільності, який почався після військового перевороту. Роками у Таїланді тривало протистояння між прибічниками Чинавата, який був популярним з-поміж населення та мав великий вплив (так званими «червоними сорочками»), та військовою елітою, яка є консервативною і роялістською (так звані «жовті сорочки»).

???? Відносини між Україною і Таїландом можна охарактеризувати як прагматичні й переважно економічні. Співпраця в економічній сфері здебільшого зосереджена на торгівлі сільськогосподарською продукцією. Країни підтримують дипломатичні взаємини, представники Таїланду взяли участь у Глобальному саміті миру, ініційованому Україною. Очікується, що призначення нового уряду не приведе до суттєвих змін в українсько-тайських відносинах, які надалі розвиватимуться.

???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

four × one =

Back to top button