Події

Підсумки 17.08: Заборона УПЦ МП і удар по Сумах

Підсумки 17.08: Заборона УПЦ МП і удар по Сумах

Фото: УГКЦ (иллюстрация)

Рада церков підтримала законопроєкт щодо заборони УПЦ МП

Українські церкви підтримали заборону УПЦ МП; Вибухова хвиля вибила вікна житлових будинків, а також пошкодила їхні фасади. Kореспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

Рада церков підтримала законопроєкт щодо заборони УПЦ МП

Представники Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) підтримали законопроєкт про заборону релігійних організацій, які повʼязані з Росією. Рада церков засудила діяльність російської православної церкви та московського патріархату. Там зазначили, що російська православна церква “стала співучасницею кривавих злочинів російських загарбників”. У ній же додали, що московський патріархат “виправдовує погроми та обмеження релігійної свободи, катування й убивства священників та пасторів і цинічно попирає Господні установлення та елементарні норми загальнолюдської моралі”.

Росія вдарила по Мирнограду

Російські війська атакували місто Мирноград Покровського району Донецької області. Росіяни поцілили у недобудовану дев’ятиповерхівку. Крім цього, пошкодження отримали шість багатоповерхівок, аптека, кінотеатр та дві крамниці. Урезультаті ударуодна людина загинула, ще четверо отримали поранення.

Росія вдарила по місту Суми

Російські агресори атакували Суми. В місті – влучання в районі проспекту Свободи. Внаслідок атаки спалахнула пожежа, вогонь охопив 10 автомобілів на стоянці поряд з житловою багатоповерхівкою. Рятувальникам вдалось ліквідувати виявлені осередки горіння та не дозволити вогню поширитись на інші транспортні засоби.

Сирський доповів президенту про операцію в Курській області

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про зміцнення позицій українських сил у Курській області та розширення стабілізованої території. Крім того, він повідомив президента про збільшення обмінного фонду.

В Генштабі повідомили де ворог найбільш активний

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 51 атаку в районах п’ятнадцяти різних населених пунктів. Найактивніше російські загарбники діяли поблизу Воздвиженки, Новожеланного, Гродівки та у бік Зеленого Поля. Найбільша концентрація ворожих атак зафіксована поблизу Гродівки. Усього на фронті за минулу добу відбулось 132 бойових зіткнення. 

Гендиректора Охматдиту усунуто від виконання обов’язків

Генерального директора Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит Володимира Жовніра відсторонили від виконання обов’язків до завершення перевірок правоохоронними органами та комісією Міністерства охорони здоров’я. Національна поліція України наразі вивчає факти, пов’язані зі скандалом навколо перерахування коштів на відновлення Охматдиту. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. 

ГУР провело успішну кібератаку на території РФ

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони спільно з хакерською групою ВО Team паралізували роботу підприємства, яке розробляє ядерну зброю РФ під Челябінськом, успішно атакувавши місцевого провайдера. Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках.

Трьох українців розшукують за підозрою у підпалі суден у Хорватії

Поліція хорватського регіону Істрія розшукує трьох українців, яких підозрюють у підпалі суден у порту. Пожежа, яку ніби вони влаштували, пошкодила 34 пришвартовані судна, 22 з яких згоріли повністю. Власникам яхт, катерів та човнів завдано матеріальних збитків на суму близько 2 млн євро. У поліції зазначили, що зловмисники наразі не перебувають на території Хорватії. Кримінальну справу проти них спрямовано до прокуратури. Наступним крок стане міжнародний ордер на арешт.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − 3 =

Back to top button