Україна

Гендиректора Охматдиту відсторонили від посади


Гендиректора Охматдиту відсторонили від посади

Посадовець не зможе виконувати свої обов’язки поки проводиться розслідування щодо проведення тендеру конкурсних пропозицій.

Гендиректор Національної дитячої спеціалізованої лікарні Охматдит Володимир Жовнір відсторонений від виконання обов’язків до завершення перевірок Національною поліцією України, а також іншими правоохоронними органами та комісією Міністерства охорони здоров’я. Про це заявив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко на своїй Facebook-сторінці.

“Факти, пов’язані з відновленням будівель Охматдиту та діями Благодійної організації Благодійний фонд Охматдит – здорове дитинство (далі — Фонд), в тому числі зазначені у ЗМІ, нині вивчаються Національною поліцією України за моїм зверненням. Зареєстроване відповідне кримінальне провадження. Триває досудове розслідування. Також аналітичну роботу з цього приводу  проводить НАБУ. Крім цього, триває ініційована мною внутрішня перевірка МОЗ.

Всі обставини мають бути встановлені. Всі винні мають бути покарані. Лікарня має бути відбудована. Все має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства”, – йдеться в повідомленні чиновника.

Він повідомив, що вчора отримав перші результати проведення перевірки комісії МОЗ.

“На жаль, є випадки викривлення ключової інформації, яка подається офіційно мені, у засоби масової інформації та міститься в документах, і зі сторони керівництва лікарні, і зі сторони Фонду”, – зауважив Ляшко.

За його словами, до оцінки наданих під час проведення тендеру конкурсних пропозицій було залучено два робочі органи: робоча група Охматдиту, затверджена наказом генерального директора Охматдиту № 142 від 18 липня 2024, та загальні збори Фонду.

“Рішення оголосити компанію переможцем тендеру прийняв генеральний директор Охматдиту Володимир Жовнір, про що було поінформовано громадськість на офіційній сторінці лікарні. При цьому, згідно з інформацією, яка стала відома в ході проведення перевірки МОЗ, відповідні рекомендації про фінальний вибір переможця від Робочої групи саме Охматдиту отримані не були. Чому? Це питання залишається відкритим і буде досліджене компетентними органами”, – зауважив Ляшко.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. У закладі загинуло двоє людей і 30 були поранені, серед них 10 дітей.

СБУ встановила, що росіяни атакували лікарню ракетою Х-101. Було оприлюднено відео цієї атаки.

Шмигаль анонсував відбудову Охматдиту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − seven =

Back to top button