Україна

Найбезпечніший у світі: у ЗСУ з’явиться новий бронеавтомобіль


Найбезпечніший у світі: у ЗСУ з явиться новий бронеавтомобіль

Міноборони допустило до постачання у військо інженерну машину Buffalo MPV, у якій під час вибухів не було жодного загиблого.

Міністерство оборони кодифікувало та допустило до постачання у Збройні сили України броньовану інженерну машину Buffalo MPV, яку називають однією із найбезпечніших у світі. Про це у п’ятницю, 16 серпня, повідомили у пресслужбі відомства.

Зазначається що Buffalo MPV – інженерна машина армії США, виготовлена за технологією MRAP (Mine Resistant Ambush Protected – захист проти мін і засідок). Це клас військових автомобілів із підвищеним балістичним захистом, що мають V-подібну форму днища для розсіювання енергії вибуху та спеціальні амортизуючи крісла. Конструктивно бронеавтомобілі складаються з монолітної бронекапсули та зовнішніх вибухопоглинаючих агрегатів.

Броньована інженерна машина Buffalo MPV є глибокою модернізацією відомого бронеавтомобіля СASSPIR. Цей панцирник застосовували під час воєнних дій у Південній Африці з 1980-х, в Іраку та Афганістані. СASSPIR перебувають на озброєнні в арміях та силових структурах понад 10 країн світу. Показовим є те, що за час експлуатації в бойових умовах у бронеавтомобілях цієї моделі, що зазнали вибухів та обстрілів, не було жодного загиблого.

Buffalo MPV належить до машин ІІІ категорії захисту за стандартом STANAG 4569 і витримує підрив на міні з силою вибуху, еквівалентною 20 кг тротилу. Вікна захищені 15-сантиметровим куленепробивним склом, а бронекапсула виготовлена з композитної броні, додатково захищеної кумулятивними решітками. Машина оснащена 9-метровим маніпулятором із вмонтованою камерою та сенсорами для знешкодження вибухових засобів.

У Міноборони зазначили, що наразі інженерні бронеавтомобілі цієї моделі перебувають на озброєнні армій Канади, Франції, Італії, Пакистану, Великої Британії.

Нагадаємо, Міноборони допустило до експлуатаціїї робота-пожежника, який може працювати при екстремальних температурах.

Як повідомлялося, Міністерство оборони з початку року кодифікувало та допустило до експлуатації у війську понад 10 роботизованих комплексів вітчизняного виробництва.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

9 + eight =

Back to top button