Події

#ЦПД_оперативно: ❌ У мережі шириться відео, на якому начебто українські військо…

#ЦПД_оперативно
 
У мережі шириться відео, на якому начебто українські військові знущаються з літнього чоловіка у зоні проведення оборонної операції в курській області рф. Згодом російські пропагандисти «верифікували» особу одного з чоловіків на відео та почали поширювати його персональні дані, зокрема фото та номер телефону.

▫️ Пропагандисти також, не надавши жодних доказів, почали звинувачувати цю особу у вбивстві літнього чоловіка після знущань.
 
Верифікувавши інформацію в Міністерстві внутрішніх справ України, Центр протидії дезінформації повідомляє, що «ідентифікована» рашистами особа не має жодного відношення до подій на резонансному відео
 
▫️Поліція міста Київ отримала заяву від місцевого мешканця про те, що йому у месенджери почали надходити погрози фізичною розправою та вбивством. Поліцейські встановили, що фото, персональні дані та мобільний номер телефону цього громадянина були розповсюджені проросійськими пропагандистськими TG-каналами й пабліками з твердженням, що це саме він зображений на згаданому відео.
 
???? За результатами першочергових слідчих дій було встановлено, що киянин не покидав території столиці. Також зовнішність і голос чоловіків, зафіксованих на відео, не збігаються із зовнішністю та голосом заявника. Встановлено, що поширена інформація є фейком, а сам чоловік не має жодного відношення до подій на відео.

▫️ Крім того, для більшої правдоподібності своїй брехні рашисти створили чоловіку сторінку у забороненому в Україні «ВКонтакте» та пошту з російським доменом, яким в Україні не користуються. 
 
‼️ Цей випадок є черговим прикладом того, як російська пропаганда намагається маніпулювати суспільною думкою та створювати хибне уявлення про дії українських військових. Закликаємо довіряти тільки перевіреним джерелам інформації.
 
???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

17 − two =

Back to top button