Україна

У МЗС відреагували на заяви роспропаганди про “брудну бомбу”


У МЗС відреагували на заяви роспропаганди про брудну бомбу

У відомстві нагадали, що Росія вже поширювала пропаганду про “брудні бомби”, які нібито має Україна. Тоді Київ запросив місію МАГАТЕ, яка “повністю спростувала цю брехню”.

У МЗС України спростували повідомлення російської пропаганди про нібито плани Києва застосувати “брудні бомби” або атакувати атомні електростанції. З відповідною заявою увечері у п’ятницю, 17 серпня, виступив речник відомства Георгій Тихий.

“Ми спостерігаємо черговий сплеск божевільної російської пропаганди про нібито плани України застосувати “брудні бомби” або атакувати атомні електростанції. Офіційно спростовуємо ці неправдиві повідомлення”, – написав Тихий на платформі Х.

За його словами, Україна “не має ані наміру, ані можливості здійснювати будь-які подібні дії”, а Росії слід “припинити поширювати” свою пропаганду.

Тихий нагадав, що Росія вже поширювала пропаганду про “брудні бомби”, які нібито має Україна. Тоді Київ запросив місію МАГАТЕ, яка “повністю спростувала цю брехню”. До того ж, за словами речника МЗС, Україна є членом Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ).

“Ми не маємо жодних “брудних бомб” і не плануємо їх здобувати”, – зазначив Тихий.

Нагадаємо, російські “воєнкори” стверджують, що ЗСУ вже нібито завезли спецбоєголовки до міста Жовті Води для удару по місцях зберігання відпрацьованого палива АЕС. У Центрі протидії дезінформації зазначили, що це є свідченням того, що Росія може готувати теракт.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 × 4 =

Back to top button