Світ

Боррель запропонує ЄС накласти санкції на ізраїльських поселенців

Боррель запропонує ЄС накласти санкції на ізраїльських поселенців

Фото: Reuters

Боррель засудив інцидент у Джиті та “фактичну безкарність” ізраїльтян-поселенців, які “розпалюють насильство на окупованому Західному березі”

Обмеження пов’язані з актом агресії, що відбувся в палестинському селі Джит, коли натовп євреїв підпалив будинки та авто палестинців.

Високий представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель  у соцмережі X (Twitter) заявив, що запропонує ухвалити нові санкції проти ізраїльських поселенців на Західному березі річки Йордан після інциденту в селі Джит.

Мова була про випадок, що стався напередодні, 15 серпня, в палестинському селі Джит. Тоді кількадесят ультраправих євреїв підпалили будинки та автомобілі, що належать палестинським сім’ям. Місцеві стверджують, що одного палестинця було вбито.

Боррель засудив інцидент у Джиті та “фактичну безкарність” ізраїльтян-поселенців, які “розпалюють насильство на окупованому Західному березі, ставлячи під загрозу будь-який шанс на мир”.

“Уряд Ізраїлю має негайно припинити всі ці неприйнятні дії. Я підтверджую свій намір представити Євросоюзу пропозицію про санкції проти тих, хто заохочує насильство з боку поселенців, включно з кількома міністрами в ізраїльському уряді”, – додав він.

Дипломат не уточнив, про яких міністрів ідеться, раніше він пропонував накласти санкції на міністра національної безпеки Ізраїлю Ітамара Бен-Гвіра і міністра фінансів Бецалеля Смотрича.


Санкції проти Ізраїлю потребуватимуть схвалення 27 держав – членів Євросоюзу, а серед них немає єдності стосовно ставлення до цієї держави.

Одним із провідних союзників Ізраїлю в ЄС є Угорщина.

Ізраїль планує побудувати на окупованих територіях нове поселення

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

one × three =

Back to top button