Світ

Суд у Молдові призупинив діяльність проросійської партії Шанс

Суд у Молдові призупинив діяльність проросійської партії Шанс

Фото: Facebook/Partidul Politic ?ansa

Порушення виявили у фінансуванні Шансом виборчої кампанії на місцевих виборах у листопаді 2023 року

Місцеві ЗМІ зазначають, що політична сила пов’язана з засудженим у Молдові олігархом-втікачем Іланом Шором.

Суд міста Бєльці в п’ятницю, 16 серпня, через три місяці після того, як Міністерство юстиції Молдови подало позов постановив обмежити на три місяці діяльність проросійської партії Шанс, пов’язаної із засудженим у Молдові олігархом-втікачем Іланом Шором. Про це повідомляє молдовська служба Радіо Свобода.

Порушення виявили у фінансуванні Шансом виборчої кампанії на місцевих виборах у листопаді 2023 року. Мова була про 71 донора з надто низькими доходами, які не відповідали зробленим ними пожертвам.

Суд Бєльц частково задовольнив вимогу міністра і обмежив діяльність партії на три місяці – до середини листопада. Діяльність Шансу буде обмежена під час президентських виборів у Молдові 20 жовтня.

Обмеження передбачають, що проросійській партії заборонено користуватися банківськими рахунками та організовувати публічні заходи. Шанс також має сплатити судові витрати в розмірі 250 леїв.

Проросійський Шанс став першою партією, до якої застосували призупинення діяльності, хоча цей механізм передбачений законодавством Молдови вже 17 років.

Шанс виник після того, як Конституційний суд Молдови визнав неконституційним інший політичний проєкт Шора – однойменну політичну партію – і заборонив її діяльність через зв’язки з Росією.

Як ми вже писали, в Молдові проросійському блоку Перемога відмовили в реєстрації для участі у президентських виборах та референдумі.Таке рішення ухвалила Центральна виборча комісія країни.

Кандидати в президенти Молдови доводитимуть, що знають румунську

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

13 − six =

Back to top button