Події

#ЦПД_оперативно: ❌ Ворожі TG-канали поширюють фото оголошення, начебто розміщено…

#ЦПД_оперативно
 
Ворожі TG-канали поширюють фото оголошення, начебто розміщеного на одній з вулиць міста Суми, про пошук водіїв з фургоном-рефрижератором. За словами ru-пропагандистів, це пов’язано з операцією ЗСУ в курській області. 
 
Верифікувавши інформацію в головного лікаря «Клінічної лікарні №5» міста Суми Леоніда Бондаренка, Центр повідомляє, що поширюване повідомлення та фото оголошення – черговий фейк. Ворог прагне створити враження, що операції Збройних Сил України, зокрема в курській області, неефективні та приречені на провал. Нав’язування цього наративу, на думку ru-пропагандистів, має підірвати довіру до української армії та керівництва країни серед населення
 
▫️ На вказаній рашистами вулиці давно немає моргу. Працівники медзакладу подібних оголошень також не знайшли. Крім того, за вказаним в оголошенні номером телефону відповідає дівчина, яка не з Сум і не пов’язана з перевезеннями.
 
‼️ російська пропаганда й надалі продукуватиме фейки в контексті операції Збройних Сил України у курській області, прагнучи нав’язати українцям вигідні для себе наративи. Тому довіряйте лише верифікованим джерелам інформації. 
 
???? Центр протидії дезінформації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 − three =

Back to top button