Україна

Омбудсмен пояснив, навіщо Україна евакуйовує мешканців Курщини


Омбудсмен пояснив, навіщо Україна евакуйовує мешканців Курщини

Україна не буде створювати спеціальних таборів для цивільного населення Курської області РФ, які захочуть евакуюватися.


Українська влада має попіклуватися про цивільне населення взятих під контроль територій Курської області Росії. Про це заявив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець в ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 16 серпня.
 
Зокрема, омбудсмен прокоментував критику через евакуацію росіян до України.
 

“Я розумію, що у нас суспільство може по-різному трактувати зусилля України щодо виконання своїх міжнародних зобов’язань, але ми тим і відрізняємося від росіян, що ми цивілізована нація, демократична нація… Як тільки ми покажемо, що ми можемо поводитися нецивілізовано, в такий спосіб, як росіяни, тоді ми можемо забути про військову підтримку”, – сказав Лубінець.
 
За його словами, Україна не буде створювати спеціальних таборів для цивільного населення Курської області РФ, які захочуть евакуюватися.
 
“Ми не очікуємо, що буде велика кількість охочих до нас приїхати, якщо взагалі вони будуть. Але я точно не переживаю за те, що буде небезпечно для цивільного населення з території Курської області… Ми запропонували кожному і кожній з мешканців Курської області в разі бажання евакуюватись з цієї території”, – зазначив омбудсмен.

Лубінець додав, що Україна відкриє гуманітарні коридори – чи то на територію, яку контролює Росія, чи то на територію України.

“Це має бути власний вибір будь-якого громадянина, який зараз там перебуває з-поміж цивільних. Ми точно не збираємося порушувати їхні права”, – наголосив уповноважений Верховної Ради з прав людини.

 
Нагадаємо, Україна створила військову комендатуру в Курській області Росії. Нині опрацьовується можливий маршрут гуманітарного коридору для цивільних із Курської області в Суми.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × five =

Back to top button