Україна

Троє підлітків у Миколаєві палили військові авто


Троє підлітків у Миколаєві палили військові авто

У Миколаєві поліція викрила завербованих російськими спецслужбами неповнолітніх паліїв авто військових.


У Миколаєві поліція викрила трьох завербованих російськими спецслужбами неповнолітніх паліїв авто військових. Про це повідомила пресслужба Національної поліції в п’ятницю, 16 серпня.
 
8 та 9 серпня стало відомо про пожежу автомобілів військових Mitsubishi L 200 у мікрорайоні Соляні та Ford Ranger у мікрорайоні Північний. Причиною займання позашляховиків став умисний підпал.
 
Правоохоронці встановили, що троє неповнолітніх діяли за вказівками російських спецслужб, спілкуючись із кураторами в одному з месенджерів. Неповнолітнім пропонували за гроші підпалювати авто військових та знімати це на відео.
 
За вказівкою російського куратора, неповнолітній хлопець спочатку підшукав “потрібний” автомобіль, сфотографував його, а коли отримав дозвіл на знищення, підпалив авто, попередньо обливши його бензином. У такий спосіб було знищено обидва пікапи.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів мобільні телефони, сім- та банківські картки, якими вони послуговувалися для комунікації із куратором.
 
16-річному затриманому слідчі повідомили про підозру. Він перебуває під цілодобовим домашнім арештом. Йому загрожує до восьми років ув’язнення. Вирішується питання щодо притягнення до відповідальності двох його спільників – віком 14 і 13 років.  


 


Нагадаємо, у Києві чоловік за обіцянку 3000 доларів спалив авто військового. На Івано-Франківщині затримали двох місцевих жителів, які за гроші вчинили серію підпалів авто військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eleven + six =

Back to top button