Україна

Клименко сказав, скільки звільнених із полону захисників повертаються в ЗСУ


Клименко сказав, скільки звільнених із полону захисників повертаються в ЗСУ

Близько 1917 військовослужбовців та працівників системи МВС України перебувають у російському полоні.

Понад 70% українських військових після повернення з російського полону і пройшовши курс з реабілітації продовжують службу в лавах Сил оборони Украни. Про це у четвер, 15 серпня, сказав міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко на брифінгу з представниками Міноборони, СБУ, ГУР, Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Служби зовнішньої розвідки, Уповноваженим Верховної Ради з прав людини, йдеться у Telegram-каналі МВС.

Глава відомства наголосив, що Україна має зробити все можливе для повернення з ворожого полону усіх українських Героїв, а також зробити усе можливе для повної реабілітації та соціалізації тих, кого вже вдалося повернути.

“72% наших Героїв знову повертаються у стрій, ми маємо все зробити для того, аби вони соціалізувалися. Для цього ми відкриваємо центри реабілітації. Військові, які за станом здоров’я не можуть продовжувати службу, теж отримують необхідну допомогу – медична та психологічна реабілітація має працювати на них”, – заявив Клименко.

Він додав, що 1917 військовослужбовців та працівників системи МВС перебувають у полоні. 1368 полонених героїв – це захисники, які обороняли завод Азовсталь у Маріуполі на початку російського повномасштабного вторгнення. Звільнити уже вдалося 699 людей.

Питання повернення громадян України з російського полону обговорювали на засіданні Ставки верховного головнокомандувача.

Нагадаємо, Лубінець також розповів, що Україна дістала від російської сторони деяку інформацію про полонених. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

fourteen − one =

Back to top button