Україна

Мінфін залучив $99 млрд зовнішнього фінансування


Мінфін залучив $99 млрд зовнішнього фінансування

Від 24 лютого 2022 року пряма бюджетна підтримка від країн-донорів та міжнародних фінансових організацій сягає близько $98,7 млрд.

З початку повномасштабної війни Міністерство фінансів України залучило від міжнародних партнерів майже $99 млрд бюджетної підтримки, повідомляє  пресслужба Міністерства фінансів.

“Від 24 лютого 2022 року пряма бюджетна підтримка від країн-донорів та міжнародних фінансових організацій сягає близько $98,7 млрд”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що ці кошти спрямовуються на соціальні, гуманітарні та інші пріоритетні невійськові видатки державного бюджету, зокрема для виплати пенсій, соціальних допомог, зарплат медикам, вчителям та держслужбовцям.

Як повідомили в міністерстві, найбільший донор – Світовий банк, завдяки якому Україна отримала майже $40 млрд. Значну частину цих коштів надали США, Японія та Велика Британія.

Європейський Союз надав 38 млрд євро загальної бюджетної підтримки. Також вагомий внесок зробили Міжнародний валютний фонд ($10,2 млрд) та уряд Канади (понад $5 млрд).

Нагадаємо, Україна отримала від партнерів понад 2,3 тис. т енергетичного обладнання.

Нещодавно повідомлялося, що Бельгія інвестувала €9 млн у зелене відновлення енергетики України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

twenty − 9 =

Back to top button