Україна

Окупанти готують нові штурми на Харківщині – ЗСУ


Окупанти готують нові штурми на Харківщині - ЗСУ

У Вовчанську зафіксовано переміщення російських військових у центральній частині міста для продовження штурмів.


Ситуація на Харківському напрямку залишається складною. Російські війська не припиняють спроб прорвати оборону, здійснюючи інтенсивні обстріли позицій ЗСУ на всіх активних ділянках фронту. Про це повідомляє пресслужба оперативного-тактичного угрупування Харків у четвер, 15 серпня.
 
У районі населеного пункту Глибоке окупанти здійснили перегрупування особового складу 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії, провели евакуацію поранених і готуються до нових штурмових дій для відновлення втрачених позицій.
 
У районі Липців спостерігається переміщення груп другого мотострілецького батальйону сьомого мотострілецького полку, що свідчить про проведення внутрішньої ротації. В цьому ж районі ворог проводить поодинокі переміщення особового складу для евакуаційних та логістичних заходів. Водночас фіксуються випадки відмови солдатів виконувати бойові завдання.
 
У районі Стариці окупанти замінюють бойові підрозділи та облаштовують оборонні позиції, намагаючись закріпитися на місцевості.
 
У Вовчанську зафіксовано поодинокі переміщення російських військових у центральній частині міста для продовження штурмових дій. Окупанти також проводять повітряну розвідку і завдають артилерійських ударів по позиціях ЗСУ.
 
Крім того, у районі населеного пункту Тихе противник замінив особовий склад 83-ї окремої десантно-штурмової бригади на передових позиціях.

Нагадаємо, вчора найбільше бойових зіткнень було зафіксовано на Покровському напрямку, де українські захисники відбили 58 штурмових дій росіян.

Минулої доби ЗСУ ліквідували 1240 окупантів. З початку повномасштабного вторгнення армія Росії втратила 595 620 солдатів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 5 =

Back to top button