Світ

Операція ЗСУ на Курщині спровокувала колапс залізниці у РФ

Операція ЗСУ на Курщині спровокувала колапс залізниці у РФ

Фото: tankcontainerworld.ru

Російська залізниця усі ресурси направила на перекидання військ

Колапс руху став результатом масштабного перекидання військ у Курську область, у тому числі з віддалених регіонів, для якої задіяли майже всі доступні локомотиви.

Після заходу ЗСУ до Курської області російська залізниця зіткнулася з транспортним колапсом у регіонах, що межують з Україною та Білоруссю. Станції переповнені кинутими поїздами, усі ресурси надані для перекидання військ. Про це йдеться у повідомленні Спільноти залізничників Білорусі.

Зазначається, що у понеділок, 12 серпня, російська залізниця (РЗ) направила телеграму Білоруським залізницям (БЗ) про неможливість прийому поїздів до станцій Орловсько-Курського відділення Московської залізниці. Наступного дня, 13 серпня, аналогічну вимогу РЗ висунула для поїздів, що прямують з Білорусі до Смоленської області.

Причиною рішення в РЗ назвали переповнення станцій покинутими поїздами, а також відсутністю тяги (локомотивів та машиністів для їхнього вивезення).

У повідомленні із посиланням на джерела зазначається, що колапс руху став результатом масштабного перекидання військ у Курську область, у тому числі з віддалених регіонів, для якої задіяли майже всі доступні локомотиви.

“Наші джерела повідомляють, що відсутність тяги в ситуації, що описується, викликана проведенням російською владою масштабного оперативного перекидання військ у напрямку Курської області і передислокацією значної частини парку вантажних локомотивів МЗ для здійснення військових перевезень з центральної частини Росії. При цьому деякі джерела інформують, що стягування збройних сил здійснюється фактично з усіх і навіть досить віддалених чи ускладнених логістикою регіонів”, – йдеться у повідомленні.

Білоруські залізничники констатують, що очевидно, що подібні переміщення не обійдуться без залучення залізниці.

Раніше повідомлялося, що РФ перекидає у Курську область війська з окупованих територій Херсонщини та Запоріжжя.

Також у Литві повідомили, що після початку боїв у Курській області Росія перекидає туди військових з Калінінградської області. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

ten + 16 =

Back to top button