Події

Нацгвардійця викрито у співпраці з російською фсб – його куратором виявився ек…

Нацгвардійця викрито у співпраці з російською фсб – його куратором виявився ексохоронець Президента-втікача

????За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора затримано та повідомлено про підозру військовослужбовцю у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

????За даними слідства, діючий військовослужбовець Національної гвардії України протягом тривалого часу співпрацював зі співробітником фсб рф.

????Підозрюваний передавав ворогу різнопланову інформацію стосовно громадських активістів та інших громадян України, які потрапили в поле зору російської спецслужби, з подальшою їх перевіркою через обліки Міністерства внутрішніх справ України та різноманітні бази даних. Його «куратор» з фсб є колишнім співробітником Служби безпеки Президента Управління державної охорони України, який у лютому 2014 року під час Революції Гідності брав безпосередню участь в організації втечі колишнього Президента України.

????В ході досудового розслідування проведено 15 обшуків за місцем мешкання, роботи, автомобілів підозрюваного та інших можливо причетних осіб. Правоохоронці вилучили ноутбуки, мобільні телефони, печатки юридичних осіб, блокноти, чорнові записи, документи, набої до вогнепальної зброї.

????Наразі також заочно повідомлено про підозру у державній зраді колишньому співробітнику ЦСО «А» СБУ і Служби безпеки Президента УДО України та колишньому начальнику 3 відділу Служби безпеки Президента УДО України.

????Тривають слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення про підозру іншим причетним особам.

????Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює ГСУ СБУ, оперативний супровід – ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, ДВБ Нацполіції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

8 + 7 =

Back to top button