Україна

Продавали неіснуючі авто: викрито шахраїв, які ошукали військових на 46 млн


Продавали неіснуючі авто: викрито шахраїв, які ошукали військових на 46 млн

Встановлено щонайменше 27 учасників злочинного угруповання, більшість з них перебувають на території Молдови.


Правоохоронці України та Молдови викрили злочинну групу, учасники якої з 2023 року “продавали” в інтернеті неіснуючі дрони та автомобілі для військовослужбовців ЗСУ. Сума збитків становить понад 46 млн гривень. Про це повідомила пресслужба Офісу президента в середу, 14 серпня.

Встановлено, що мешканці Одеської області – члени двох сімей, які після початку повномасштабного вторгнення Росії переїхали до Молдови, організували схему заволодіння коштами. Злочинне угруповання діяло на території Молдови та України упродовж 2023-2024 років.

Використовуючи номери мобільних телефонів українських операторів, вони розміщували на онлайн платформах оголошення про продаж автомобілів та дронів із-за кордону для потреб ЗСУ. 

 
Покупцям пропонували внести передоплату на банківську карту, а після отримання грошей продавці на зв’язок не виходили. Отримані шляхом шахрайства гроші зловмисники вкладали в елітні автомобілі та золоті прикраси.
 
Наразі встановлено 67 епізодів шахрайства. Приблизна сума збитків складає 46 млн гривень. Остаточна кількість постраждалих ще встановлюється.
 
Встановлено щонайменше 27 учасників злочинного угруповання, більшість з них перебувають на території Молдови. Наразі вживаються дії для їх затримання.

 
Правоохоронцями на території Молдови проведено 23 обшуки, вилучено близько 61 тисяч доларів, 20 елітних автомобілів, близько 5 кг золота, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи.
 
На території України проведено 13 обшуків, у ході яких вилучено три автомобілі, мобільні телефони, банківські картки, чорнові записи.
 
Наразі правоохоронці Молдови повідомили про підозру у шахрайстві дев’яти громадянам України. Вісьмом з них обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави. 
 
Нагадаємо, СБУ повідомила про підозри організаторам схеми, які розікрали 12 млн гривень на захист танків ЗСУ.

Бухгалтерку постачальника Міноборони затримали з 4,7 млн євро

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 + 7 =

Back to top button