Україна

Патріарх Варфоломій підтримав ініціативу щодо духовної незалежності України


Патріарх Варфоломій підтримав ініціативу щодо духовної незалежності України

Вселенський патріарх наголосив на тому, що світ дуже мало знає про злочини РФ проти України, і закликав до поширення правди про релігійну свободу в Україні, а також про тих, хто намагається її знищити.

Вселенський патріарх Варфоломій підтримує ініціативу президента Володимира Зеленського щодо духовної незалежності України. Про це він сказав під час зустрічі з заступницею керівника Офісу президента Оленою Ковальською й головою Державної служби з етнополітики та свободи совісті Віктором Єленським. Про це увечері у вівторок, 13 серпня, повідомляє пресслужба ОП.

“Сторони докладно обговорили стан релігійної свободи в Україні, яку, попри війну, українське суспільство поглиблює. Українська сторона пишається тим, що в нашій державі немає зачинених храмів, головних і другорядних релігій, а голос нечисленних релігійних спільнот у Всеукраїнській раді церков і релігійних організацій звучить так само гучно, як і голос церков, до яких належить більшість українців”, – йдеться в повідомленні.

Українська сторона також подякувала Його Всесвятості за тривалу й незмінну підтримку нашої країни, яку високо цінує український народ.

Патріарха поінформували про злочини, скоєні російськими окупантами проти релігійної свободи в Україні, про десятки священників, пасторів, богословів, яких убили російські загарбники, та про понад 630 зруйнованих культових будівель.

Варфоломій наголосив на тому, що світ дуже мало знає про ці злочини, і закликав до поширення правди про релігійну свободу в Україні, а також про тих, хто намагається її знищити.

Зазначається, що Вселенський патріарх засвідчив свою постійну готовність докладати необхідних зусиль заради процвітання православ’я в Україні та заявив, що піклується про Православну церкву України. Він зауважив, що підтримує все, спрямоване на добро для України. Зокрема, це стосується ініціативи Президента Володимира Зеленського щодо духовної незалежності, яка є передумовою розвитку нашої держави.

Вселенському патріарху передали запрошення від президента України відвідати нашу країну, додали в ОП.

Нагадаємо, 23 червня президент Володимир Зеленський пообіцяв здійснити нові кроки щодо духовної незалежності України.

А 10 серпня він заявив, що провів підготовчу нараду щодо рішення, яке зміцнить українську духовну незалежність.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × five =

Back to top button