Україна

У Литві заявили про “демілітаризацію” Калінінградської області РФ


У Литві заявили про демілітаризацію Калінінградської області РФ

Через українську операцію на Курщині Росія змушена виводити військових з Калінінградської області, чому дуже зраділи литовці.

Після початку боїв у Курській області Росія перекидає туди військових з Калінінградської області. Про це під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у вівторок, 13 серпня, повідомив міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас.

“Дозвольте мені висловити повагу вашим діям, вашим маневрам на півночі”, – сказав Кащюнас.

Він зазначив, що не вважає, щоб Україна в Курській області перетинала які-небудь червоні лінії. Він вважає це хорошим знаком, а наступним гарним знаком був би в цьому контексті дозвіл на використання Україною засобів дальнього ураження на території РФ. Литва нині це лобіює, додав Кащюнас.

“Я кажу литовському народу: “Ви подивіться, як українці за вас борються, тому що через їхню боротьбу їм [Росії] треба відводити війська з Калінінграда”. Ми навіть називаємо це “демілітаризацією” Калінінграда, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових, завдяки вашим рішенням”, – наголосив литовський посадовець.

Він додав, що операція ЗСУ в Курській області підтримала моральний дух не лише України, а й литовського суспільства, і литовці хочуть ще більше підтримувати українців.

Як повідомлялося, Зеленський і Кащюнас у вівторок обговорили розвиток оборонно-промислового комплексу і першочергові оборонні потреби України.

Також стало відомо, що РФ перекидає війська з окупованих територій Херсонщини та Запоріжжя.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 + twelve =

Back to top button