Світ

Південна Корея перевіряє тих, хто повертається з Олімпіади на кліщів


Клопи можуть застрибнути до валізи, сумки або ж сховатися серед одягу, й емігрувати на інший континент.

Тих, хто повертається додому з Франції з Олімпіади-2024 у головному південнокорейському аеропорту Інчхон зустрічає службовий пес, який шукає у прибулих клопів. Про це у понеділок, 12 серпня, пише The Independent

“Це робиться для того, щоб знизити ризик проникнення в країну дрібних комах, коли спортсмени, офіційні особи та вболівальники повертаються з Олімпіади, що пройшла у Парижі”, – йдеться у повідомлені. 

Вказується, що винюхує клопів дворічний бігль на прізвисько Секо. Тварина є першою і поки що єдиною собакою в країні, навченою виявляти запах феромонів – хімічних речовин, що виділяються клопами.

Вказується, що знайти маленьких паразитів собака може за лічені хвилини. 

Секо та “його команду” залучили до роботи в п’ятницю, коли з Парижа почали прибувати все більше спортсменів та офіційних осіб. Відповідна робота триватиме до 8 вересня.

Нагадується, що Південна Корея відправила 144 спортсмени на змагання у Парижі 2024 року, які завершились у неділю.

Літаки, що прибувають безпосередньо з Парижа, дезінфікуються раз на тиждень, на відміну від звичайного разу на місяць, а карантинна служба аеропорту готова вжити необхідних заходів у разі виявлення спалаху в літаку чи аеропорту.

Ув’язнений помер у в’язниці Атланти після того, як його до смерті заїли кімнатні клопи. Адвокат сім’ї померлого опублікував фотографії, на яких видно, що на тілі американця рояться комахи.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + fifteen =

Back to top button