Україна

Сили оборони завдали 11 ударів по ворогу – Генштаб


Сили оборони завдали 11 ударів по ворогу - Генштаб

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу, а також озброєнню та військовій техніці російських загарбників.

На фронті за минулу добу зафіксовано 134 бойові зіткнення, найактивніше російські війська наступають на Покровському напрямку. Про це 13 серпня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Зазначається, що вчора авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 11 ударів по районах зосередження особового складу, а також озброєнню та військовій техніці російських загарбників.

Крім того, українські захисники уразили пункт управління та артилерійську систему.

За даними Генштабу, минулої доби окупанти завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах два ракетні удари із застосуванням семи ракет, а також 67 авіаударів, скинувши 96 КАБів. Також росіяни здійснили понад 4400 обстрілів, з них 123 – із реактивних систем залпового вогню.

Російські війська завдавали авіаударів у районах населених пунктів, зокрема Запсілля, Могриця, Великий Прикіл, Вільшанка, Сінне, Велика Рибиця, Партизанське, Юнаківка, Локня, Вакалівщина, Глухів, Покровка, Веселівка, Манухівка, Грунівка Сумської області.

Також окупанти атакували Нововодяне Луганської області, Торецьк, Неліпівку, Нью-Йорк, Диліївку, Дружбу, Олександропіль, Новодонецьке, Мирноград, Водяне Донецької області, Гуляйполе Запорізької області та Бургунку Херсонської області.

На Харківському напрямку точилися три бої. Сили оборони відбивали штурмові дії росіян поблизу Вовчанська й Тихого.

На Куп’янському напрямку сталися 12 боєзіткнень, зокрема біля Берестового, Стельмахівки, Глушківки, Синьківки, Петропавлівки, Кругляківки та Андріївки.

На Лиманському напрямку, за уточненою інформацією, ворог атакував 24 рази неподалік Макіївки, Невського, Торського та Тернів.

На Сіверському напрямку сталися чотири бойові зіткнення. Українські захисники відбивали штурмові дії росіян поблизу Верхньокам’янського та Спірного.

На Краматорському напрямку точилися сім боїв у районах Часового Яру і Богданівки.

На Торецькому напрямку росіяни атакували 10 разів неподалік Залізного, Торецька та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 52 ворожі штурми в районах населених пунктів Калинове, Суха Балка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Новоолександрівка, Гродівка, Миколаївка, Желанне, Скучне, Пантелеймонівка, Тимофіївка, Новожеланне, Птиче і Воздвиженка.

Найбільша концентрація атак була поблизу Гродівки та Желанного.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали вісім атак російських загарбників біля Парасковіївки, Георгіївки, Красногорівки, Калинового та Костянтинівки.

На Времівському напрямку ворог шість разів наступав у бік Водяного, Костянтинівки та Вугледару.

На Оріхівському напрямку російські війська здійснили два штурми позицій українських підрозділів поблизу Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку російські загарбники зазнали поразки, шість разів атакуючи оборонні рубежі Сил оборони.

На Гуляйпільському напрямку обстановка без особливих змін.

На Волинському та Поліському напрямках ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російські загарбники зберігають військову присутність, здійснюють мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території РФ.

Нагадаємо, Сили оборони України вночі 13 серпня збили 30 із 38 російських ударних безпілотників типу Shahed.

Також повідомлялося, що українські військові знищили за добу 1160 російських військових. Загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 13 серпня 2024 року становлять близько 593 тисяч 160 осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

three × three =

Back to top button