Україна

Відбулося перше засідання Ради з відновлення Охматдиту


Відбулося перше засідання Ради з відновлення Охматдиту

На наступному етапі до складу Ради з відновлення мають обрати ще й представників громадських організацій.

Перше засідання новоствореної складу Ради з відновлення Охматдиту відбулося 12 серпня. Участь у засіданні також взяв міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та представник Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні  Михайло Лещенко – як спостерігачі. Про це інформує пресслужба МОЗ у понеділок, 12 серпня.

До Ради увійшли представники найбільших компаній-донорів майбутньої відбудови, а також іноземні дипломати, представники Програми розвитку ООН та ЮНІСЕФ.

Під час засідання учасники обговорили першочергові цілі та задачі Ради з відновлення, а також деталі процедури відбору семи представників громадських об’єднань, їхніх спілок, благодійних організацій, що провадять діяльність у сферах запобігання корупції, захисту прав пацієнтів, розвитку сфери охорони здоров’я, професійних асоціацій працівників сфери охорони здоровʼя або у сфері архітектури та містобудування, які також увійдуть до персонального складу ради.

На наступному етапі до складу Ради з відновлення мають обрати ще й представників громадських організацій. Зауважується, що такий підхід дасть можливість уникнути зловживань та спекуляцій.

“Добре, що до участі в роботі запрошені представники міжнародних організацій, дипломати, громадські організації. Такий склад, на мою думку, забезпечить конкурентність і прозорість робіт з відновлення найбільшої дитячої лікарні”, – зазначив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

Він додав, що НЕК Укренерго – єдина в Україні компанія, що має сертифікат CIPS у здійсненні міжнародних закупівель, тож має досвід і необхідні компетенції у здійсненні цих процесів.


Наказом Міністерства охорони здоровʼя затверджено перші вісім учасників Ради з відновлення Охматдиту. Це представники від благодійників, які зробили найбільші пожертви, проєктів міжнародної технічної допомоги, дипломатичних установ іноземних держав в Україні, міжнародних та міжурядових організацій і фондів, а також по одному представнику МОЗ України та НДСЛ «Охматдит»:

  1. Яко СІЛЬЄ, постійний представник Програми розвитку Організації Обʼєднаних Націй в Україні.
  2. Ігор КАЦИТАДЗЕ, спеціаліст з охорони здоровʼя Дитячого фонду Організації Обʼєднаних Націй (ЮНІСЕФ) в Україні. 
  3. Донатас БУТКУС, радник-посланник Посольства Литовської Республіки в Україні.
  4. Володимир КУДРИЦЬКИЙ, голова правління ПрАТ «Національна енергетична компанія Укренерго».
  5. Назар КУПИБІДА, член ради директорів, віцепрезидент з фінансів АТ «Концерн ГАЛНАФТОГАЗ».
  6. Юлія Висоцька, директорка ПрАТ «Науково-виробниче об’єднання “ПРАКТИКА”».
  7. Євгеній ГОНЧАР, начальник відділу з формування політики у сфері програми медичних гарантій та медичного обслуговування Департаменту медичних послуг Міністерства охорони здоровʼя України.
  8. Олена ЛАРІНА, провідний фахівець із внутрішнього контролю НДСЛ «Охматдит» МОЗ України.

Ми писали, що Міністерство охорони здоров’я звернулося до правоохоронних органів для проведення додаткових перевірок тендеру на ремонт корпусу дитячої лікарні Охматдит, через суспільний резонанс, викликаний вибором компанії під час тендеру.

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко повідомив, що тендер на відбудову Охматдиту скасують і проведуть заново на Prozorro.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

two × 3 =

Back to top button