Україна

Затримано інформаторку РФ, яка шпигувала за оборонними лініями ЗСУ


Затримано інформаторку РФ, яка шпигувала за оборонними лініями ЗСУ

Ворожу інформаторку затримала у власному помешканні. Одночасно проведено комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

На Донеччині затримано інформаторку воєнної розвідки РФ, яка передавала агресору локації оборонних ліній підрозділів ЗСУ на Покровському напрямку. Про це 12 серпня повідомила СБУ.

Зазначається, що найбільше ворога цікавили координати укріпрайонів та бойових позицій артилерії, яка тримає під вогневим контролем штурмові групи окупантів. Розвідувальні відомості потрібні були росіянам для підготовки бойових операцій з метою прориву оборони українських військ на найгарячішому напрямку фронту.

Щоб отримати розвіддані, російська спецслужба дистанційно залучила свою інформаторку – жительку міста Новогродівка. Для виконання ворожого завдання жінка обходила територію прифронтової громади, де фіксувала місця базування українських захисників. Також фігурантка “втемну” випитувала потрібну їй інформацію під час побутових розмов з мешканцями прилеглих селищ. Одержані відомості вона месенджером направляла російській розвідці через “зв’язкового” – бойовика окупаційного угруповання РФ, який воює на східному фронті.

Ворожу інформаторку затримала у власному помешканні. Одночасно проведено комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

Під час обшуків в оселі затриманої вилучено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності на користь РФ.

Фігурантці повідомили про підозру, вона перебуває під вартою. Їй загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, у Києві затримали агентку ГРУ, яка організовувала підпали авто військових.

Також повідомлялося, що викрито міжрегіональну агентурну мережу ФСБ РФ, яка наводила ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seventeen + seven =

Back to top button