Україна

ЗМІ: ЗСУ відтягнули російські війська із Харківщини під Курськ


ЗМІ: ЗСУ відтягнули російські війська із Харківщини під Курськ

У деяких аспектах операція ЗСУ виглядає дуже ретельно підготовленою, зазначає The Economist. Наступ може передбачати одразу кілька цілей Генштабу.

Росія перевела з харківського фронту деякі частини під Курську область. Водночас з Донецького напрямку набагато менше. Про це The Economist розповіло джерело в Генштабі Збройних сил України (ЗСУ).

Українська влада та військові, як і раніше, не називають цілей операції ЗСУ в Курській області. 

Однак, якщо одна з них – відтягнути російські війська з тих ділянок фронту, де обороні зараз доводиться нелегко, результат поки що неоднозначний. На найважчому для ЗСУ напрямку, на Донбасі, наступ російської армії триває. Але, схоже, деякі підрозділи ворог таки перекинув під Курськ із Харківської області.

“Вони переводять сили, але не так швидко, як нам хотілося б. Їхні командири не ідіоти. Вони знають, що ми не можемо розтягнути лінії постачання на 80 чи 100 км від кордону”, – зазначило джерело.

Водночас операція ЗСУ може послабити російські війська на харківському фронті ще через одну причину. У США вважають, що одна з цілей вторгнення – перерізати лінії постачання, що проходять зокрема по Курській області, сказав The Wall Street Journal американський посадовець. Крім того, десятки взятих у полон російських солдатів можна буде обміняти на українських військовополонених.

У деяких аспектах операція ЗСУ виглядає дуже ретельно підготовленою, зазначає The Economist.

“Ми кинули наші найбоєздатніші частини в найслабше місце їхнього кордону. Призовники, зіткнувшись із десантниками, просто здалися”, – каже джерело видання у Генштабі.

Водночас на ділянку частково перекинули також угруповання сформоване із солдатів, які воювали на східному фронті на Донбасі: трьох військовослужбовців, з якими поговорив The Economist, перекинули звідти на кордон із Курською областю перед самим наступом.

Президент Володимир Зеленський заявив про “витискання війни” на територію Росії і відзначив українські підрозділи, які результативно захищають країну від загарбників.

Сирський заінтригував дописом у соцмережі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 − 5 =

Back to top button