Україна

Прокуратура розпочала розслідування вбивства українського армійця в полоні


Прокуратура розпочала розслідування вбивства українського армійця в полоні

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин скоєння жорстокого злочину.

Правоохоронці розпочали розслідування обставини загибелі захисника бригади НГУ Азов Олександра Іщенка унаслідок отриманих в полоні множинних травм. Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора у четвер, 8 серпня.

Досудове розслідування розпочали за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

У межах розпочатого провадження правоохоронці розслідують обставини загибелі захисника внаслідок отриманих в полоні множинних травм.

“Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин”, – наголосили у повідомленні.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення усіх обставин скоєння жорстокого злочину.

“Інформація, яку ми маємо в кримінальних провадженнях, чітко вказує на те, що російські командири не лише не запобігають жорстокому поводженню з полоненими, а й заохочують такі злочини і безпосередньо віддають відповідні злочинні накази”, – зазначив Генеральний прокурор Андрій Костін.

Загалом на сьогодні розслідується вбивство 64 українських військовополонених збройними силами РФ. Потерпілими від тортур визнано понад 2200 військовополонених.

Нагадаємо, судово-медична експертиза встановила, що український захисник Олександр Іщенко, що був водієм у полку Азов та під час оборони Маріуполя потрапив у полон, помер у СІЗО Ростова-на-Дону через “закриту тупу травму грудної клітки внаслідок контакту з тупим предметом”.

ООН зазначає, що понад 95% українських військових зазнали тортур в російському полоні. Організація паралельно зазначає, що в Україні табори для полонених відповідають нормам гуманітарного права.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button