Україна

Стало відомо, скільки часу займе відбудова Центру дитячої кардіології


Стало відомо, скільки часу займе відбудова Центру дитячої кардіології

Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, дитячий корпус якого розташований на території Охматдиту, зазнав значних ушкоджень через атаку РФ.

Генеральний директор Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Ілля Ємець під час пресконференції 8 серпня повідомив, що на відновлення пошкодженої ворожим ударом будівлі потрібно щонайменше 9 місяців, передає Еспресо.

Зазначається, що місяць тому, 8 липня, Центр дитячої кардіології та кардіохірургії, дитячий корпус якого розташований на території Охматдиту, зазнав значних ушкоджень через атаку РФ: повністю зруйноване операційні та реанімація центру, значних пошкоджень зазнала вся будівля.

“Ми одразу створили штаб ліквідації наслідків російської атаки. МОЗ не забуло, що наш заклад – окрема юридична установа, хоч ми мовчали, бо Охматдит постраждав більше. І нас також внесли в список на допомогу від держави”, – зазначив Ємець.

Він додав, що 42 мільйони гривень надав Червоний Хрест, який нині відновлює операційні. Гендиректор Центру дитячої кардіології зазначив, що медична установа дуже сподівається ще й на допомогу благодійників.

Нагадаємо, 8 липня росіяни завдали масованого ракетного удару по Україні. Однією з цілей стала лікарня Охматдит у Києві. Під час удару в закладі перебували 627 дітей, восьмеро з них зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували в інші лікарні. Пізніше від поранень помер ще один хлопчик.

СБУ встановила, що росіяни вдарили по Охматдиту крилатою ракетою Х-101.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button