Україна

В Україні зафіксували першу смерть від нового штаму коронавірусу FLiRT


В Україні зафіксували першу смерть від нового штаму коронавірусу FLiRT

Літню жінку госпіталізували в одну з лікарень Івано-Франківська з високою температурою у важкому стані.


На Івано-Франківщині від нового штаму Covid-19 FLiRT померла 80-річна жінка. Про це повідомив генеральний директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Руслан Савчук в коментарі Суспільному в середу, 7 серпня
 
“Лабораторно ми підтвердили, що в її організмі був субваріант FLiRT класичного штаму Omicron. Жінка мала також супутні захворювання – цукровий діабет, ішемічну хворобу серця. Основним діагнозом була коронавірусна хвороба, оскільки вона мала всі симптоми і це було клінічно та лабораторно підтверджено”, – розповів він.
 
Літню жінку госпіталізували в одну з лікарень Івано-Франківська з високою температурою у важкому стані: її пролікували і стан стабілізувався.
 
“Жінку перевели в терапевтичне відділення і після того через кілька днів вона померла. Тобто з часу госпіталізації до моменту, коли їй стало гірше і пацієнтка померла, минуло 20 днів. Медики надавали всю можливу допомогу, але COVID-19 забрав її життя”, – сказав Савчук.
 
Нагадаємо, у липні в Україні були зафіксовані три випадки нового субваріанту коронавірусу Omicron FLiRT. Поточні вакцини та бустери залишаються й надалі ефективними, втім, не рятують від зараження новим штамом.

Мавпяча віспа: ВООЗ скликала надзвичайну зустріч

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × four =

Back to top button