Україна

На фронті відбулося 136 боєзіткнень – Генштаб


На фронті відбулося 136 боєзіткнень - Генштаб

Речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов зазначив, що найгарячіший напрямок фронту – Покровський.

В Україні минулої доби на фронті відбулося 136 боєзіткнень, найгарячіше – на Покровському напрямку. Про це повідомив речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов у ефірі телемарафону.

За його словами, на Харківському напрямку протягом доби відбулося 9 бойових зіткнень. Сили оборони відбивали російські атаки поблизу Липців, Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському напрямку зафіксовано 6 бойових зіткнень, зокрема біля Синьківки, Колісниківки, Глушників та Новоосинового.

На Лиманському напрямку ворог атакував 19 разів – неподалік Макіївки, Невського, Тернів, Торського, Серебрянського лісу.

На Сіверському напрямку відбулося 21 бойове зіткнення. Українські воїни відбили російські атаки поблизу Білогорівки, Верхньокам’янського, Новодар’ївки Виїмки, Переїздного, Спірного.

На Краматорському напрямку відбулося 10 боєзіткнень, зокрема в районах Часового Яру та Іванівського.

Росіяни на Торецькому напрямку атакували Сили оборони 18 разів – неподалік Північного, Торецького та Нью-Йорка.

ЗСУ відбили 42 атаки ворога на Покровському напрямку, у районах населених пунктів Воздвиженка, Новоолександрівка, Желанне, Калинове, Олександрівка, Веселе, Іванівка, Калинівка, Скучне, Яснобродівка, Карлівка, Пантелеймонівка, Новожеланне та Межове. Найбільша концентрація атак була поблизу Іванівки та Желанного.

На Курахівському напрямку Сили оборони України зупинили 8 атак біля Красногорівки та Костянтинівки.

Російські війська на Времівському напрямку здійснили штурм позицій українських підрозділів поблизу Водяного.

На Придніпровському напрямку 2 ворожі штурми не мали успіху.

За словами Ковальова, напередодні російські окупанти завдали по території України 2 ракетних ударів із застосуванням 3 ракет, а також 73 авіаудари, застосувавши 97 КАБів. Крім цього, загарбники здійснили понад 4900 обстрілів, з них 79 – із РСЗВ.

Нагадаємо, українські військові за минулу добу знищили 1230 російських окупантів. Загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 7 серпня 2024 року становлять близько 586 тисяч 370 осіб.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

nine + sixteen =

Back to top button