Світ

Трамп був ціллю: у США затримали пакистанця, який готував вбивство

Трамп був ціллю: у США затримали пакистанця, який готував вбивство

Фото: Joshua Roberts / Reuters

На Трампа готували ще один замах

Провівши деякий час в Ірані підозрюваний вирушив до США і зв’язався з людиною, яка, на його думку, могла допомогти йому в змові.

У США затримали пакистанця, який ймовірно був пов’язаний з Іраном, якого звинувачують у спробі вбивства американських політиків. Експрезидент Дональд Трамп був однією з тих осіб, яких він розглядав як можливу ціль. Про це у середу, 7 серпня, повідомляє Bloomberg.

За даними слідства, 46-річний Асіф Мерчант організував змову з метою вбивства невідомого політика чи посадовців уряду США на американській території. Згідно з кримінальним позовом, Мерчант, провівши деякий час в Ірані, у квітні вирушив до США з Пакистану і зв’язався з людиною, яка, на його думку, могла допомогти йому в змові.

Зазначається, що експрезидент Дональд Трамп був однією з тих осіб, яких Мерчант розглядав як можливу ціль. Інший співрозмовник агентства сказав, що немає жодних доказів того, що план пакистанця мав якесь відношення до замаху минулого місяця в Батлері, штат Пенсильванія.

У МЗС Пакистану повідомили, що контактують з офіційними особами США щодо цієї справи і чекають на подальші подробиці. Місія Ірану при ООН заявила, що “не отримувала жодних повідомлень щодо цього питання від уряду США”.

Суд відправив Мерчанта під варту без права внесення застави, заявивши, що він становить “серйозну” загрозу для США і може втекти.

Нагадаємо, 13 липня на передвиборчому мітингу стався замах на Трампа. Експрезидент США дістав поранення, а один з учасників заходу загинув. Секретна служба інформувала, що стрілка 20-річного Томаса Меттью Крукса ліквідували.

Діти в Африці відтворили замах на Трампа

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

6 − four =

Back to top button