Світ

У ХАМАС обрали нового лідера замість вбитого Ханії

У ХАМАС обрали нового лідера замість вбитого Ханії

Фото: gettyimages

Яхья Сінвар очолить ХАМАС

З 2017 року Яхья Сінвар був лідером угруповання в Секторі Газа, а тепер очолить політичне крило організації.

Палестинське угруповання ХАМАС у вівторок, 6 серпня, призначило Яхью Сінварановим главою політбюро організації. Він замінить Ісмаїла Ханію, якого нещодавно вбили в Тегерані, повідомляє BBC.

Зазначається, що з 2017 року Сінвар був лідером угруповання в Секторі Газа, а тепер очолить політичне крило угруповання. Вважається, що нині він у Секторі Гази, хоча його поточне місцеперебування невідоме.

61-річний Сінвар був одним зі співзасновників апарату безпеки ХАМАСу, його вважали другою за впливовістю фігурою в угрупованні після Ісмаїла Ганії. Він відкидає будь-яке примирення з Ізраїлем.

Сінвар був обраний радою ХАМАСу з 50 осіб. Наразі він є найвпливовішою фігурою в організації, вважають експерти.

ЦАХАЛ у лютому опублікував відео, зняте 10 жовтня, на якому, як стверджується, видно, як він проходить тунелем у Газі з кількома членами своєї родини. “Полювання на Сінвара не припиниться, доки ми не зловимо його, живим чи мертвим”, – сказав речник ЦАХАЛ Деніел Хагарі на пресконференції після оприлюднення кадру.

Нагадаємо, Ісмаїла Ханію вбили у столиці Ірану. Також загинув один його охоронець. Пізніше ХАМАС підтвердив цю інформацію. В Ірані відразу звинуватили у нападі Ізраїль і пообіцяли помститися.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

2 × 1 =

Back to top button