Світ

У РФ засудили українця у справі про “шпигунство”

У РФ засудили українця у справі про шпигунство

Фото: qha (ілюстративне фото)

У РФ засудили українця

Справа розглядалася у закритому режимі, чоловік вину визнав повністю. Його справа надійшла до суду 13 червня, попереднє слухання відбулося 1 липня.

Суд Санкт-Петербурзга засудив громадянина України Олексія Єфименка до семи років ув’язнення у колонії суворого режиму у справі про “шпигунство”. Про це повідомляє Медіазона.

Зазначається, що справа розглядалася у закритому режимі, чоловік вину визнав повністю. Його справа надійшла до суду 13 червня, попереднє слухання відбулося 1 липня. Справу Єфименка розглянули за три засідання.

За даними пресслужби міських судів, Єфименко – громадянин України. Згідно з інформацією із баз даних, чоловік на ім’я Олексій Єфименко вважається зниклим безвісти в Україні. Він зник 21 червня 2023 року у селищі Михайлівка Запорізької області, яке було окуповане російськими військами.

За інформацією українського правозахисного центру Zmina, Єфименко працював інженером-електриком та жив у Михайлівці зі бабусею та дідусем. Влітку 2023 року російські військові затримали чоловіка і вивезли його до окупованого Мелітополя, де тримали в ув’язненні.

Нагадаємо, у Росії чоловіка засудили до 20 років тюрми за спробу отруїти військових.

Раніше суд в РФ визнав винним у державній зраді росіянина, який планував стати до лав легіону Свобода Росії (ЛСР). Судова інстанція призначила йому покарання – 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

10 + sixteen =

Back to top button