Події

0️⃣1️⃣2️⃣3️⃣Пропагандистські TG-канали й медіа поширюють інформацію про те, що …

0️⃣1️⃣2️⃣3️⃣Пропагандистські TG-канали й медіа поширюють інформацію про те, що «українські партизани знищили склад палива для підтримки військ НАТО», які буцімто діють на території України. За словами ворожих ресурсів, сталося це в місті Брагадіру (Румунія). Як доказ пропагандисти країни-агресорки також додали відео пожежі
 
▫️Крім того, ворог намагається навʼязати думку, що влада Румунії нібито офіційно повідомила про цей інцидент, але причиною пожежі назвала коротке замикання.
 
4️⃣5️⃣6️⃣7️⃣Насправді інформація, яку поширюють рашисти, не відповідає дійсності, про що повідомили в Міністерстві національної оборони Румунії. 
 
▫️Відео пожежі, яке поширюють рашисти, не має відношення до Брагадіру чи до жодного іншого міста Румунії. 
 
▫️Офіційна влада Румунії не повідомляла про факт пожежі на жодному з паливних складів на території країни.
 
▫️Румунські медіа також не інформували про подібний інцидент. 
 
⁉️ Цей фейк поширюється з метою дезінформації та маніпуляції громадською думкою. Його цілі можуть включати підрив довіри до України та її союзників, створення напруги між країнами, ілюстрування уявної загрози з боку українських біженців або партизан, а також підтримку наративів російської пропаганди.

▫️Раніше Центр вже спростовував фейк російських пропагандистів про начебто погану якість підготовки українських пілотів на винищувачі F-16.

! –ЦПД_оперативно
 
???? TG FB INST YT TW TT WA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 × 3 =

Back to top button