Україна

СБУ затримала російського агента, який готував підпали на Одещині


СБУ затримала російського агента, який готував підпали на Одещині

Серед основних завдань агента були підпали на об’єктах Сил оборони та Укрзалізниці, зокрема адміністративні будівлі й службові авто місцевих ТЦК.

Контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ, який діяв на Одещині. Про це у вівторок, 6 серпня, повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що серед основних завдань агента були підпали на об’єктах Сил оборони та Укрзалізниці, зокрема адміністративні будівлі й службові авто місцевих ТЦК.

Для “роботи” російська спецслужба за гроші дистанційно завербувала 26-річного жителя Ізмаїльського району.

“Для виявлення військових об’єктів агент об’їжджав територію району, де фіксував місця базування українських захисників. Після виявлення потенційної цілі він мав прибути за її адресою та спалити за допомогою легкозаймистої речовини. Одночасно фігурант готував підпали релейних шаф поблизу магістральних ліній залізничного сполучення”, – йдеться в повідомленні.

Але Служба безпеки своєчасно викрила агента, задокументувала його злочинні дії й затримала під час дорозвідки поблизу ТЦК.

“За даними слідства, у поле зору окупантів молодик потрапив через свої антиукраїнські коментарі у чатах прокремлівських Телеграм-каналів. Після вербування комунікація з агентом відбувалась через популярний месенджер, де він отримував інструкції щодо пріоритетних «цілей» та способів їх підпалу. У разі виконання ворожого завдання він сподівався на гроші від ФСБ, які мали переказати на його криптогаманець”, – повідомляють в СБУ.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Йому загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше повідомлялося, що викрито міжрегіональну агентурну мережу ФСБ РФ. Затримано дев’ятьох учасників агентурної мережі, які збирали розвіддані для ворога в різних областях країни.

На замовлення РФ підпалювали авто ТЦК: затримано лідера банди

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − 15 =

Back to top button