Світ

Бербок пояснила навіщо зброя США в Європі

Бербок пояснила навіщо зброя США в Європі

Фото: DPA

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок

Сполучені Штати Америки хочуть розгорнути зброю великої дальності у ФРН вже у 2026 році. Мова йде про зенітні ракети SM-6, крилаті ракети Томагавк й експериментальні гіперзвукові системи зброї.

Принцип надії не захистить Німеччину від путінської Росії. Натомість захист забезпечить підтримка України та інвестування у власну безпеку, в тому числі розгортання далекосяжних американських систем. Про це у понеділок, 5 серпня, заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, пише Bild.

Вона зауважила, що Росія систематично порушувала договори про роззброєння, а також розробила заборонену зброю, яка може бути оснащена ядерними боєголовками, розмістивши її у Калініграді. Крім того, підкреслила дипломат, Москва розпочала найбільшу з 1945 року війну в Європі.

“Нам потрібен надійний стримуючий фактор по відношенню до Росії, щоб вона не наважилася на піти далі. Стримуючий фактор, який також захистить поляків, прибалтів і фінів – наших партнерів, які безпосередньо межують з Росією і бачили, як вона застосовує гібридні атаки на кордоні в останні місяці. Тому що якщо ми не будемо покладатися на принцип надії, то мова йде не лише про безпеку Маріуполя, Бучі та лікарні Охматдит. Йдеться також про безпеку Польщі, Фінляндії та країн Балтії. І їхніх дитячих лікарень”, – додала вона.

США мають намір з 2026 року розмістити в Німеччині ракети великої дальності Tomahawk та SM-6.

Кремль пригрозив Європі через ракети США

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

seven + 6 =

Back to top button