Спорт

Скандал в українському хокеї: п’ять клубів не визнають голову федерації

Скандал в українському хокеї: п ять клубів не визнають голову федерації

Фото: kyivcapitals.com
Старт чемпіонату України з хокею під загрозою

Керівництво п’ятьох із шістьох граючих клубів погрожують відмовитися від участі у змаганнях: команди вимагають виконати рішення про припинення повноважень президента Федерації хокею Георгія Зубка.

Керівництво хокейних клубів Київ Кепіталз, Дніпро, Кременчук та Харківські берсерки висловили офіційну підтримку рішенню Ради Федерації хокею України про припинення повноважень президента Федерації хокею Георгія Зубка та призначення Олександри Слатвицької тимчасово виконуючою обов’язки голови федерації. У відповідних офіційних листах до Ради ФХУ команди повідомили, що приймуть участь у заявочній кампанії чемпіонату України сезону 2024/2025 лише під керівництвом президента, якого вважають легітимним, повідомляє 24 канал.

Окрім того, в хокейному клубі Тризуб також підтвердили, що старт чемпіонату України з хокею та змагань на Кубок України сезону 2024/2025 під загрозою. В команді підкреслили, що приєднаються до змагань лише у разі участі інших професійних клубів.

Зазначимо, раніше віцепрезидентка ФХУ Олександра Слатвицька повідомляла, що члени Ради Федерації хокею України ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень Георгія Зубка. А 30 липня 2024 року 23 з 25 обласних підрозділів федерації хокею України повідомили, що не визнають функціонера за чинного президента ФХУ та підтримують рішення Ради ФХУ щодо його відсторонення. Члени Ради ФХУ повідомили керівні органи українського спорту про зміни в керівництві федерації, а також направили відповідний лист в Міжнародну федерацію хокею.

Серед причин відставки називались нецільове використання коштів, авторитарний стиль управління, низька ефективність роботи.

Сам Георгій Зубко з цим рішенням не погодився і звинувачує Раду ФХУ у “рейдерстві”.

Тепер 22 вересня 2024 року відбудеться Генеральний Конгрес ФХУ, на якому мають обрати нового керівника.

Нагадаємо, минулого сезону київський Сокіл став чемпіоном України з хокею.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button