Спорт

Ребров назвав причину провалу збірної на Євро-2024

Ребров назвав причину провалу збірної на Євро-2024

Фото: УАФ
Сергій Ребров під час матчу Євро-2024

Наставник національної команди прокоментував виступ “синьо-жовтих” на чемпіонаті Європи.

Поразка від Румунії на Євро-2024 з футболу була наслідком помилок гравців, адже тренерський штаб вимагав від них грати в інший футбол. Про це на пресконференції заявив головний тренер національної команди Сергій Ребров.

“Поразку Румунії 0:3? Взагалі потрібно не відокремлювати одну гру. Я гравцям казав до турніру та після, що цей турнір дуже швидкий, у цьому турнірі немає часу на розгойдування. Немає часу на те, щоб вийти на гру, подивитися, як воно буде. Потрібно грати з першої хвилини. Я не можу сказати, якщо ви кажете про гру з Румунією, що ми її програли за всіма показниками. Я вважаю, що ми непогано грали, але в деяких моментах ми програли.

Наприклад, ми можемо контролювати мʼяч. Я люблю статистику, у мене є вся статистика, усіх матчів, навіть Іспанії, усіх провідних команд, які грали на Євро. Але в цьому матчі ми контролювали мʼяч. Я звернув увагу після першого тайму, що ми не створювали моменти, ми не завершували атаки. Це проблема.

Я можу сказати, що за статистикою, у цій грі ми дуже багато відбирали мʼяч на чужій половині, навіть більше, ніж топкоманди. Але, на жаль, ми це не використовували: не завершували атаки, у нас не було достатньо гравців у штрафному майданчику, щоб завершувати ці атаки. Так, ми контролювали мʼяч, ми втрачали мʼяч, ми відбирали його, знову контролювали. Це було без завершення атак.

Плюс, на жаль, у вирішальних моментах ми робили безглузді помилки. Якщо ми робимо помилки на своїй половині поля, значить, гравці так грають у своїх командах. Приклад Луніна. Зіграв Лунін. Чому він віддав цю передачу на фланг? Тому що в Реалі з нього завжди запитують не просто вибивати мʼяч вперед, а намагатися знайти адресата на своїй половині поля. Але я ж кажу, ми не Реал Мадрид, ми не можемо так грати. У нас немає такого рівня. Іноді, коли ми під пресингом, треба грати простіше.

Я вважаю, що в цьому матчі ці помилки плюс те, що ми не адаптувалися до тієї оборони, що була в Румунії, а вони, я вважаю, оборонялися дуже компактно, дуже щільно. Завжди проти будь-якої команди дуже важко розкривати таку оборону. На мою думку, не тільки в матчі з Румунією наші лідери не показали свій рівень, не показали дійсний рівень. Зараз дуже багато гравців грають в провідних чемпіонатах, але, на жаль, наші гравці не показали той рівень, який вони показують у своїх чемпіонатах.

Але я вдячний хлопцям. Я бачив, що, напевно, потрібна була така гра, тому що коли ми вийшли на Словаччину, як на мене, це не була наша найкраща гра, але я бачив, що гравці грали зовсім по-іншому. Це не тільки голи, атаки, контратаки. Футбол більшою мірою – це перехідна фаза. Що ми робимо у перехідній фазі? Коли ми втрачаємо мʼяч, коли ми отримуємо мʼяч. Дуже важливо те, як ми на це реагуємо.

І якщо подивитися на гру зі Словаччиною, то це була зовсім інша команда. Я ще раз кажу, що не можу сказати, що це була найкраща гра, але це була інша команда. Це була інша команда у перехідній фазі у грі з Бельгією. Я не знаю, чому ми зреагували тільки після якогось дуже міцного удару в голову.

Я ще раз кажу, ми проаналізували, подивилися усі матчі й зараз дуже важливо зробити висновки та рухатися далі”, – сказав Ребров.

Збірна України на чемпіонаті Європи посіла останнє місце у квартеті, пропустивши у плей-оф Румунію, Бельгію та Словаччину.

Нагадаємо, раніше Ребров висловив готовність піти з посади головного тренера збірної.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 + nineteen =

Back to top button