Світ

Європарламентарі вимагають зупинити участь Угорщини у Шенгенській зоні

Європарламентарі вимагають зупинити участь Угорщини у Шенгенській зоні

Фото: Unsplash (архів)

В ЄС стурбовані пом’якшенням Угорщиною візових обмежень для громадян Росії та Білорусі

У разі, якщо уряд Угорщини відмовиться змінити політику, у Євросоюзі мають “поставити під сумнів угорську присутність у Шенгенській зоні, запровадивши нові заходи щодо захисту європейських громадян”.

В Європейському парламенті закликали Єврокомісію призупинити участь в Угорщині у Шенгенській зоні через пом’якшення візових обмежень для громадян Росії та Білорусі.Про це пише Politicoу понеділок, 5 серпня.

Наразі відповідний лист підписали 70 європейських депутатів.

“Ми закликаємо Європейську комісію вжити невідкладних заходів стосовно розслідування рішення Угорщини, позаяк воно може бути лазівкою і потенційно поставити під загрозу загальне функціонування Шенгенської зони та її роль як безпечного простору для громадян”, – мовиться у листі.

Звернення ініціювали чеська депутатка Дануше Нерудова та парламентар Пятрас Ауштрявічюс.

У разі, якщо уряд Угорщини відмовиться змінити свою політику, у Євросоюзі мають “поставити під сумнів угорську присутність у Шенгенській зоні, запровадивши нові заходи щодо захисту європейських громадян, включаючи новий контроль на угорських кордонах”.

Мовиться також про можливість для інших держав ЄС не визнавати угорські візи та запровадити контроль на кордонах.

Нагадаємо, раніше глава внутрішніх справ Європейського Союзу Ілва Йоханссон заявила, що рішення Угорщини пом’якшити візові обмеження для росіян і білорусів становить потенційну загрозу безпеці ЄС.

Також стало відомо, що міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс заявив, що його країна оскаржить в Європейській комісії рішення Угорщини щодо спрощення вʼїзду для громадян Росії та Білорусі, оскільки цей крок загрожує безпеці всього Євросоюзу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

5 + 11 =

Back to top button