Події

4 – 11 серпня: Підсумки тижня #ВоєнніЗлочини ⚖️ До 12 років позбавлення волі засуд…

4 – 11 серпня: Підсумки тижня

#ВоєнніЗлочини
⚖️ До 12 років позбавлення волі засудили російського військового за мародерство і знущання над мешканцем села Лукашівка на Чернігівщині.
???? Ідентифіковано і повідомлено про підозру росгвардійцю з Дагестану. За даними слідства, під час окупації Херсонщини від вчиняв сексуальне насильство над місцевою жителькою.

#Колаборанти
⚖️ По 12 років за ґратами проведуть бойовик «днр» і учасник батальйону «п’ятнашка» за державну зраду та участь у терористичній організації.
???? Повідомлено про підозру екскерівнику забороненої «Комуністичної партії України». Під час окупації Київщини його вивезли до росії, і відтоді на публічних заходах він виправдовує агресію рф.

#СтопКорупція
⚖️ Судитимуть заступника голови Одеської ОДА і його спільників. Слідство встановило, що посадовець вимагав від підприємця 10 тис. доларів за працевлаштування до комунального підприємства і вплив на суддів.
???? Викрито начальника Голосіївського військкомату (Київ). Його підозрюють в організації незаконного вивезення за кордон військовозобов’язаних і отриманні разом з начальником одного з управлінь штабу командування Сухопутних військ 30 тис. доларів.

#ОрганізованаЗлочинність
???? Правоохоронці України і Литви провели спецоперацію та затримали учасників злочинної організації. Повідомлено про підозру в створенні шахрайських «сall-центрів», через які ошукали 14 громадян ЄС на майже 2 млн грн.
???? Повідомлено про підозру мешканцю Київщини в організації міжнародного каналу постачання кокаїну і збуті наркотиків в Україні.

#ВирокТижня
???? 8 років позбавлення волі – покарання коригувальнику ударів по Харкову, який передавав представникам фсб рф інформацію про розміщення техніки та сил ЗСУ.

#ПодіяТижня
???? Генеральний прокурор США Меррік Гарланд наголосив на важливості підтримки України в розслідуванні воєнних злочинів. Адже Україні доводиться одночасно вести війну, розслідувати і дбати про те, щоб по завершенню війни постало справедливе суспільство.

????Більше новин на https://gp.gov.ua

Back to top button