Світ

В ЄС заявили, що не визнають перемогу Мадуро на виборах у Венесуелі


Європейський союз не може визнати переобрання Ніколаса Мадуро на нещодавніх президентських виборах у Венесуелі, позаяк виборчий орган країни досі не надав офіційних протоколів голосування. Про це у неділю, 4 серпня, йдеться у заяві Ради ЄС.

Брюсель зазначає, що ЄС продовжує “з великим занепокоєнням стежити за подіями у Венесуелі”.

“У звітах міжнародних місій зі спостереження за виборами чітко зазначено, що президентські вибори 28 липня не відповідали міжнародним стандартам чесності виборів”, – йдеться в опублікованому рішенні.

У релізі Ради ЄС наголошується, що незважаючи на власні зобов’язання “Національна виборча рада Венесуели (CNE) досі не опублікувала офіційні протоколи голосування (“actas”) на виборчих дільницях”.

“Без доказів на їх підтримку результати, опубліковані 2 серпня CNE, не можуть бути визнані”, – акцентують в Євросоюзі.

Також Брюсель зауважує, що будь-яка спроба затримати повну публікацію офіційних протоколів голосування “лише поставить під сумнів достовірність офіційно опублікованих результатів”.

Натомість у ЄС додають, що копії протоколів виборчого голосування, опубліковані венесуельською опозицією та перевірені кількома незалежними організаціями, показують, що “Едмундо Гонсалес Уррутіа, скоріш за все, є переможцем президентських виборів значною більшістю голосів”.

Ніколас Мадуро втретє здобув перемогу на президентських виборах у Венесуелі. Після підрахунку 80% голосів Мадуро набрав понад 51% голосів, випередивши кандидата від Демократичної унітарної платформи Едмундо Гонсалеса Уррутіа, який набрав понад 44%.

Опозиція стверджує, що її кандидат набрав 70% голосів. Лідери країн Латинської Америки також сумніваються в чесності перемоги Мадуро.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

3 × two =

Back to top button