Україна

Викрито міжрегіональну агентурну мережу ФСБ РФ


Викрито міжрегіональну агентурну мережу ФСБ РФ

Викрито дев’ятьох учасників агентурної мережі, які збирали розвіддані для ворога в різних областях країни, вісьмом із них уже повідомлено про підозру в державній зраді.

Викрито міжрегіональну агентурну мережу ФСБ РФ, яка наводила ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі. Про це в понеділок, 5 серпня, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора України.

Повідомляється, що викрито дев’ятьох учасників агентурної мережі, які збирали розвіддані для ворога в різних областях країни, вісьмом із них уже повідомлено про підозру в державній зраді, стосовно ще однієї жінки вирішується питання про оголошення підозри.

Слідство встановило, що в березні 2024 року представник ФСБ РФ створив спеціальний чат-бот у месенджері Telegram для проведення підривної діяльності проти України.

“Упродовж декількох місяців до нього добровільно долучились 9 осіб з Донецької, Запорізької, Кіровоградської, Сумської, Одеської, Дніпропетровської та Чернігівської областей. Завербовані громадяни, підтримуючи дії держави-агресора, погодились надавати співробітнику російської спецслужби інформацію воєнного характеру”, – йдеться в повідомленні.

За вказівками куратора агенти вишукували місця розташування Сил оборони України й фіксували переміщення військової техніки автомобільними та залізничними шляхами, а також повідомляли координати гідро- і теплоелектростанцій, інформували ворога про результати прильотів у населених пунктах, додаючи фото та відеозаписи, надсилали інформацію про прольоти літаків і роботу систем ППО.

Підозрюваних узяли під варту.

Раніше повідомлялося, що затримано диверсантів, які підпалювали об’єкти Укрзалізниці. Через підпали релейних шаф і сигнальних установок рашисти сподівалися зірвати перевезення особового складу, техніки й боєприпасів Сил оборони України на передову.

“Полював” на склади ЗСУ на Вінниччині: СБУ затримала агента ФСБ

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 − one =

Back to top button