Спорт

Бельгійська спортсменка заявила, що підхопила кишкову паличку у Сені

Бельгійська спортсменка заявила, що підхопила кишкову паличку у Сені

Фото: Unsplash
Олімпійська спортсменка з Бельгії підхопила кишкову паличку під час змагань у Сені

Команда спортсменки була змушена знятися зі змагань у змішаному триатлоні після того, як вона потрапила до лікарні.

Бельгійська естафетна команда була вимушена відмовитися від змагань у змішаному триатлоні на Олімпіаді в Парижі після того, як спортсменка команди Клер Мішель була госпіталізована з кишковою інфекцією. Причиною недуги, як вважають бельгійці, стала вода з річки Сени. Про це у неділю, 4 серпня, повідомляє Daily Mail.

Вказується, що Клер Мішель перебуває в лікарні після того, як у неї знайшли кишкову паличку. За наявними даними, Клер Мішель була інфікована бактерією E.coli. 

“Такий розвиток подій створить ще більше проблем для організаторів Олімпіади 2024 року, оскільки, як і раніше, виникають серйозні питання щодо чистоти річки, яка протягом останніх ста років була непридатна для плавання”, – вказують журналісти. 

Вони додали, що рівень забруднення кишковою паличкою залишається занадто високим, незважаючи на операцію з очищення ріки вартістю 1 мільярд євро.

Газета згадує, що минулого тижня інша бельгійська спортсменка Жольєн Вермейлен заявила, що, перебуваючи у воді, “відчула і побачила речі, про які нам не слід надто багато думати”, але пізніше заявила, що її слова переклали неправильно.

“Приблизно за місяць до початку Ігор тести, проведені групою моніторингу, показали, що рівень кишкової палички, яка пов’язана з фекаліями і може спричиняти діарею, інфекції сечовивідних шляхів, сепсис і пневмонію, у 10 разів перевищує допустимі рівні”, – додали у WP. 

Нагадаємо, після Олімпіади-2024 в Парижі наступним господарем літніх Ігор стане американський Лос-Анджелес у 2028 році. А в 2032 році Олімпіада відбудеться в австралійському Брісбені.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

11 − 1 =

Back to top button