Світ

G7 шукає шляхи для миру на Близькому Сході

G7 шукає шляхи для миру на Близькому Сході

Фото: enfoquenoticias.com.mx

Очільники МЗС G7 обговорили кроки для деескалації на Близькому Сході

Сполучені Штати очікують помсти Ірану Ізраїлю у зв’язку з убивством одного з лідерів угруповання ХАМАС вже найближчим часом.

Міністри закордонних справ країн G7 провели телефонну розмову щодо ситуації на Близькому Сході. Дипломати обговорювали термінову необхідність деескалації. Про це у неділю, 4 серпня, йдеться на сайті Держдепартаменту США.

Вказується, що сторони говорили про пошуки шляхів припинення вогню між угрупованням ХАМАС та Ізраїлем, що гарантувало б звільнення заручників і збільшення обсягів гуманітарної допомоги, яка надходить до Гази.

Також обговорювалося те, як припинення вогню в Газі відкриє можливість для миру та стабільності у регіоні.

Крім того, Блінкен і глави МЗС підтвердили свою прихильність до безпеки Ізраїлю і закликали всі сторони до максимальної стриманості, щоб не допустити екскалації конфлікту.

Нагадаємо, лідери Ірану та “Хезболли” поклялися помститися за вбивства військового командира “Хезболли” Фуада Шукри та політичного лідера ХАМАС Ісмаїла Ханії.

Раніше телеканал Sky News Arabia повідомив з посиланням на джерела у західній розвідці, що Іран планує здійснити атаку на Ізраїль 12-13 серпня – в день жалоби єврейського народу.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

1 × 4 =

Back to top button