Україна

Влада планує евакуювати сотні дітей з Донеччини


Влада планує евакуювати сотні дітей з Донеччини

Голова ОВА дав доручення залучити до процесу евакуації дітей виключно броньовані автомобілі, адже на території цих громад ворог активно застосовує FPV дрони.

З чотирьох громад Донецької області планують примусово евакуювати 744 дитини з їхніми сім’ями, використавши броньовані автомобілі. Про це повідомив у Телеграм голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін у неділю, 4 серпня.

“Загалом із чотирьох громад мають евакуювати в безпечніші регіони України 744 дитини з їхніми сім’ями”, – зазначи він.

Зокрема на засіданні регіональної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької області ухвалено рішення евакуювати дітей у примусовий спосіб із їхніми батьками або іншими законними представниками з Новогродівки та сіл Маринівка, Михайлівка, Лісівка, а також із сіл Промінь, Московське, Балаган, Миколаївка, Миролюбівка, Малинівка і селищ Новоекономічне, Полтавки.

Також з клопотанням керівника Курахівської військової адміністрації ухвалено рішення про евакуацію дитини із села Острівське.

Філашкін дав доручення залучити до процесу евакуації дітей виключно броньовані автомобілі, адже на території цих громад ворог активно застосовує FPV дрони.

Раніше ми повідомляли, що окупаційні війська Росії захопили населений пункт Веселе у Покровському районі Донецької області.

Нагадаємо, DeepState повідомляв, що ворог окупував Тимофіївку у Донецькій області. Згідно з даними з відкритих джерел, відстань від села до Покровська – стратегічно важливого для України міста – становить близько 31 км.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − nine =

Back to top button